Studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting in voormalige daklozen opvang De Terp

In de voormalige daklozenopvang De Terp zullen met ingang van 2016 studenten gehuisvest worden. De nieuwe eigenaren vertegenwoordigd in de “Nieuwe Terp BV” hebben daarvoor reeds een (verbouw) vergunning van de Gemeente Leeuwarden ontvangen en zijn reeds aangevangen met de sloop- en verbouwwerkzaamheden.

Aan de buitenzijde van het gebouw zullen nagenoeg geen wijzigingen aangebracht worden, zodat de markante status van het gebouw volledig in tact blijft. De binnenzijde zal een totale verbouwing en modernisering ondergaan. Architect is Marten Atsma uit Oentsjerk en de verbouwing zal worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Posthuma uit Sneek.

Na de verbouwing en renovatie zal het gebouw totaal ca. 125 studio’s en appartementen bevatten. Alle eenheden zijn zelfvoorzienend met keuken, toilet en douchegelegenheid en variëren in grootte van circa 20m2 tot 35m2. Qua afmeting en prijsstelling zal er sprake zijn van een gevarieerd aanbod voor de kleine en wat grotere beurs. Studeren en wonen in Leeuwarden blijft daarmee voor een grote groep bereikbaar, mede omdat een groot aantal van de wooneenheden in aanmerking komen voor huurtoeslag.

De kamers kunnen naar keuze gemeubileerd of ongemeubileerd worden gehuurd. Het gebouw zal van alle gemakken voorzien worden zoals wasmachineruimte, afgesloten fietsenstalling, studiehuis, internet en kabel TV. Er zal beheer en toezicht plaatsvinden om de leefbaarheid in het gebouw en in de buurt te waarborgen.

Het gebouw krijgt de naam “Windmill Campus”. Dit is een verwijzing een oude houtzaagmolen (De Fisker) die volgens het historisch archief van Leeuwarden op deze plaats aan de Dokkumer Ee heeft gestaan. Deze nieuwe studentenhuisvesting is gelegen op een unieke locatie op een steenworp afstand van de Campus en dicht bij het centrum. Kortom, ideaal voor de veeleisende moderne student.

Voor informatie over dit persbericht:

De Nieuwe Terp BV
p/a Wolkammersstraat 1
8601 VB Sneek
Email: info@fiskerleeuwarden.nl

Contactpersonen:
Koen de Boer: krmdeboer@upcmail.nl
Taeke Vellinga: t.vellinga@vbcompany.nl

Informatie voor studenten:

Heb je als student vragen over deze studentenhuisvesting stuur dan een mail met je vragen naar info@windmillcampus.nl

De locatie van de huisvesting is:

Goudenregenstraat 79, 8922 CP Leeuwarden

In de loop van 2015 komt meer informatie beschikbaar op www.windmillcampus.nl en op facebook.

Volg en like ons op facebook.com\windmillcampus

Ons aanbod studio’s


Studio 22m2

€ 433,- p.m. excl.
Lees verder

Studio 44m2

€ 575,- p.m. excl.
Lees verder

Studio 41m2

€ 550,- p.m. excl.
Lees verder
Bekijk meer studio’s

Locatie